Turun AMK verkkokauppa
        
  
  
   Ostoskorissa 0 tuotetta  
 

Turun ammattikorkeakoulun raportteja



Herkkuruokaa puusta – syötävien lahottajasienten viljely maatalouden sivuelinkeinona

ISBN-13:9789522165787 
Julkaisusarja:Turun ammattikorkeakoulun raportteja 216 
Julkaisuvuosi:2015 
Kieli:suomi 
Kirjoittajat:Jouni Issakainen 
Laajuus:192 s. & 36 liites. 

33.00 €

Julkaisussa kuvataan Syötävien lahottajasienten viljely maatalouden sivuelinkeinona -hanketta ja sen tuloksia. Kehityshankkeessa kokeiltiin luonnonvaraisten, puuta lahottavien ruokasienten viljelyä edullisin tekniikoin varsinaissuomalaisilla maatiloilla sekä selvitettiin sienituotteiden kaupallistamiseen liittyviä seikkoja. Uutena innovaationa sienten viljelyyn kehitettiin ns. vinopölkkymenetelmä sekä muovilaatikkoformaatti.

Hankkeessa saatujen tulosten mukaan luonnosta löytyy kymmeniä mahdollisia viljeltäviä lajeja, kuten esimerkiksi erinomaiseksi ruokasieneksi osoittautunut koivunkantosieni. Viljely sopisi erityisesti maa- ja metsätalouden sivuelinkeinoksi. Toivomme, että julkaisu tarjoaa maa- ja metsätalouden yrittäjille sekä vähittäiskaupoille näkökulmia ja innostusta kehittää sienten viljelystä uuttaa sivuelinkeinoa.

Turun ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) toteutetaan yli 30 erilaisessa tutkimusryhmässä. Yhteistä kaikille ryhmille on se, että työtä tehdään koko Varsinais-Suomen alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.




Takaisin